MENÜ
Maresz-nails
Az igazi szépségtől félnek, akik nem értik. (...)
A szépség elviseléséhez erő kell,
s akiben nincs meg ez a belső erő, az fél tőle és elkerüli.


 

Manikűr

Az ápolt külső nélkülözhetetlen része a szép köröm. A kéz bőrének és a körmöknek az ápolása rendkívül nagy szerepet kap férfiak és nők esetében egyaránt.

A kéz bőrének legnagyobb ellenségei:

száraz levegő

szappanok

tisztítószerek, vegyszerek

erős napfény

gyakori kézmosás, felületes szárítás.


Óvni kell a mechanikai hatásoktól, vírusok, gombák, baktériumok okozta fertőzési veszélyektől. Mindezek miatt a körmök, valamint a kéz rendszeres ápolást igényelnek.

A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza. Az olaj kondicionálja és táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, általa megelőzhető a felhasadás, szálkásodás, repedezés.

 

Pedikűr

 Az embernek a lába viseli a legnagyobb terhelést, ezért legalább annyira kell ápolni és gondozni, mint a test többi részét. Lábunk elsődleges funkciója a mozgás, a súly és az egyensúly megtartása. Évek alatt deformálodik a láb, a rosszul választott, nem elég kényelmes cipőknek köszönhetően (állandó nyomásnak, dörzsölésnek van kitéve), illetve, hogy a lábunk nem a megfelelő három ponton támaszkodik (1-es és 5-ös lábközépcsont fejecsén és a sarokcsont gumóján). Így alakul ki a bőrkeményedés - a harántboltozat süllyedése miatt - és egyéb deformitás (kalapácsujj, tyúkszem, bütyök).
Lábunkat rendszeresen ápolnunk kell, hogy megőrizze bársonyos puhaságát, frissességét valamint, hogy az öregedési folyamatok késleltessük. Ez hozzátartozik a mindennapi higiéniához, tisztálkodáshoz.

 

Műköröm

A műköröm mai modern formája az 1960-as évek végén alakult ki USA-ban, de már az ókorban is létezett.
Magyarországra 1980 elején hozták be.
A műkörömépítés célja a saját természetes körmök megerősítése, hosszabbítása, esztétikusabbá tétele. A műköröm szó hallatán szinte mindenkinek hosszú, feltűnő körmök jutnak eszébe pedig lehet rövid, elegáns, és természetes formájú is.
A műköröm előnye, hogy viselőjét leszoktatja a körömrágásról, a körömbőr tépkedéséről, a köröm formája alakítható, és a hosszát is meghatározhatjuk.
Pozítiv tulajdonsága, hogy a körömlakk nem kopik le róla, akár hetekig is megtartja a színét.

 

 

Kétféle műkörömépítési technikát különböztetünk meg:

- Tip-es technika: A saját körömre különböző méretű, a körömmel megegyező ívű és formájú műanyag körmöket ragasztunk. A felragasztott tipek tartása önmagában minimális, mindig be kell vonni őket zselével vagy porcelánnal.

- Modellező technika (sablonra épített): Ennél a technikánál a zselé vagy porcelán a saját körmön és a szabad szél alá meghosszabításként helyezett sablono szilárdul meg. A sablont az anyag megkötése után eltávolítjuk.


A köröm meghosszabbítása nélkül lehetőség van a saját körmöket erősíteni. Ekkor a köröm hossza és a formája is adott, a körömre megerősítésként szintén zselé vagy porcelán réteg kerül.

 

Anyagok:

- zselé: szagtalan, természetes hatású, rugalmas bevonat. A kötés eléréséhez általában U.V. fényt használunk.

- porcelán: két komponens, a por és folyadék elegyítésekor köt. A por-folyadék elegy a körömlemezre való felkenés után nagyon jól modellezhető. Kötése a levegő hatására azonnal beindul.

 

 Zselés lakkozás

A zselés lakkozás egy speciálisan kifejlesztett lakkal történik. Ez az új fejlesztésű anyag ötvözi a zselé és a körömlakk tulajdonságait. Ezentúl nem kell fél órát várni mire a körömlakk megszárad, mivel  a lakkzselé UV fényben kb. 3 perc alatt szárazra/ készre köt. Nagy előnye, hogy kötés után karcmentes marad a felülete, nem pattogzik le két nap után, a körömmel együtt nő le. Manikűrözés után a hagyományos lakkozást kedvelőknek azt hiszem nagy kedvence lesz a zselés lakkozás. Aki nem szereti a műkörmöt, viszont ápolt igényes körmöt szeretne, de nem akar lakkozással 3-4 naponta bíbelődni azoknak ajánlom elsősorban, bár műkörömre is alkalmazható. Előnye még, hogy mivel keményebb az anyag, mint a körömlakk így tartást ad a körmöknek, megakadályozva a letörést, beszakadást. A természetesség kedvelőinek elérhető natúr színekben, elkészíthető fehér véggel, vagy akár bordóban, pirosban és sok más színben is.

 

 Japán manikűr

Visszaadja a körmök természetadta szépségét és fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. A rendszeres méhviaszos kezeléstől erősödik a köröm, élénkül a köröm színe (kezelésenként egyre jobban), a fény pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül). A félszáraz méhviaszos hatóanyagot a hozzá tartozó báránybőr bufferrel bedolgozzuk a körömrostok közé, majd egy másik hatóanyaggal és bufferrel azt a körömbe zárjuk és felpolírozzuk. a fény legalább 3 hétig tart. A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek! Havi 2-3 kezelés javasolt.  

 

Paraffinos kéz-és lábápolás

Manapság egyre jobban elterjedt, hozzá tartozik a szokásos kezelésekhez. Alkalmazásának alapja, hogy a paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és ezáltal lehetővé teszi hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is jótékony hatással van.

A paraffinos kézápolás a kéz bőrének fertőtlenítését, radírozását, és vitaminos krémmel való ápolását tartalmazza. Ezután a folyékony paraffinba a kezet kétszer bemártjuk, majd műanyag és frottír kesztyű kerül rá. 20 perc elteltével a kesztyűt a szilárd paraffinnal együtt lehúzzuk a kézről.
A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre. Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséhez.
Ezt a technikát kórházakban is alkalmazzák, mivel nem csak a bőrt ápolja, hanem az izületekre és csontokra is jótékonyan hat.

 

3D szálankénti szempillahosszabbítás

Miért válasszuk a LuXLash 3 dimenziós műszempillát?

 • Sokkal hosszabb, dúsabb, mégis könnyű és természetes hatású pilláink lesznek.
 • Nem igényel különösebb odafigyelést a mindennapokban.
 • Nem roncsolja saját szempilláinkat.
 • Egy szép szem hangsúlyt ad az arcnak..
 • Hosszan tartó hatás" 2-4 hetente szükséges csak pótlás.
 • Nem szükséges a kozmetikai szempillafestés.
 • Nem befolyásolja a kontaktlencse viselését.

Mi a különbség a LuXLash szálankénti műszempilla és a hagyományos műszempillák között?

Az erre a célra fejlesztett, erősebb és tartósabb ragasztó biztosítja a hosszan tartó viseletet. A szempilla a ragasztás helyén láthatatlanul illeszkedik. A szálankénti műszempillához készült ragasztók az érzékeny szemekhez lettek hangolva. A hagyományos tincses vagy soros pillák a fentiekkel szemben hamar kipotyognak, helyükön rés keletkezik, ragasztásuk a pilla tövénél meglátszik, műhatásúak.

Mennyire tartós a műszempilla hosszabbítás?

Saját szempillánk, ugyanúgy mint a hajunk vagy egyéb szőrzetünk hullik, majd új nő helyette. Bizonyos időközönként, mely személytől függően 2-4 hetet jelent, tölteni kell pillánkat. Ilyenkor pótoljuk a természetes úton, a saját szempillánkkal együtt kihullottakat.

 Mire kell figyelni a felrakás után?

 • A ragasztónak ugyan gyors a kötési ideje, a teljes száradáshoz azonban 24 órára van szükség. Figyeljünk rá, hogy ez idő alatt ne érje víz, lehetőleg ne aznap menjünk szaunába illetve kozmetikai kezelésre, mert ezzel csökkentjük pilláink élettartamát.
 • Ügyeljünk arra, hogy ne dörzsöljük szemünket!
 • Olajmentes szemfesték lemosót használjunk otthon!
 • Nem jellemző ugyan, hogy a műszempillát viselő vendégek külön szempillaspirált is használnának, azonban ha mégis, semmiképpen ne vízállót!
 • Kerülje a szempilla göndörítést!
 • Hosszabb műszempilla választás esetén célszerű szempilla fésűvel óvatosan átfésülni néhány naponta.
 • A szempilla tartós festését 24 órával a felragasztást megelőzően kell elvégezni.

 


Asztali nézet